Sevgili kullanıcılar! Sitedeki tüm materyaller diğer dillerden çevirilerdir. Metinlerin kalitesi için özür dileriz, ancak onların yararına olacağını umuyoruz. En iyi dileklerimle, Site yönetimi. E-mail: [email protected]

Yüz ve cilt için kastor yağının faydaları

Hint yağı, çok çeşitli kozmetik ve tıbbi amaçlarla kullanılan bitkisel bir yağdır.

Tipik olarak, insanlar kastor yağını müshil olarak alırlar, fakat yağın cilt için bazı potansiyel faydaları vardır.

Bu makalede, hint yağı nedir ve cilt için faydaları tartışılacaktır.

Yüz ve cilt için hint yağı üzerinde hızlı gerçekler:

  • Hint yağı, Afrika ve Asya’nın tropikal bölgelerine özgü olan bitkinin tohumlarından elde edilir.
  • Genellikle bir pamuk topu kullanılarak doğrudan cilde uygulanır.
  • Hint yağı kullanımı nispeten güvenlidir, ancak bazı insanlar cildine uyguladıktan sonra yan etki bildirmiştir.
  • Hint yağı anti-enflamatuar, antimikrobiyal, nemlendirici ve diğer bazı yararlı özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir.

Hint yağı nedir?

Ramekin tabaklarda castor fasulye ile cam vazoda Hint yağı.

Görünüşte, hint yağı sarı bir renk tonu olan yarı saydam bir sıvıdır. Temizlik ürünlerinden boyalara kadar çok çeşitli ev eşyalarının bir bileşendir.

Ayrıca sindirim sorunları başta olmak üzere bir dizi tıbbi durumu tedavi etmek için kullanılmıştır. Hint yağı ince bağırsakta risinoleik aside ayrılır, bu da bağırsaklardaki sindirim sürecini hızlandırır. Kanıtlar daha az kesin olsa da, hint yağı yüz ve cilt için bazı potansiyel faydaları olduğu bulunmuştur.

Hint yağı ve risinoleik asitin derideki emilimi arttırdığı düşünülmektedir ve bazen dermatoz, sedef hastalığı ve akne dahil çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Bunu doğrulamak için henüz hiçbir bilimsel kanıt mevcut olmasa da, kıl yağının saç gelişimini destekleyen anekdot raporları da vardır.

Ricinoleik asit ve birkaç başka yağ asidi içererek, hint yağı özellikle yüz için yararlı bir cilt bakım ürünü yapan bazı özelliklere sahiptir.

Yararları

Hint yağı yüz ve cilt için fayda sağlayabilir.

yüz

  • Akne: Hint yağının antimikrobiyal ve antiinflamatuvar özellikleri aknenin azaltılmasında faydalıdır. Hint yağı tarafından üretilen risinoleik asit, akneye neden olan bakterilerin büyümesini engelleyebilir.
  • Doku: Hint yağı, yüz derisine uygulandığında yumuşaklık ve yumuşaklığı artıran diğer yağ asitleri açısından da zengindir.
  • Sızıntı: Hint yağı yağ asitleri, aynı zamanda, sağlıklı cilt dokusunun büyümesini teşvik ederek, eşit olmayan cilt tonlarını iyileştirmede yardımcı olabilir.
  • Hassas cilt: Hint yağı düşük bir komedojenik skora sahiptir, bu da derideki gözenekleri tıkaması olası değildir, bu da hassas ciltlerde siyah nokta gelişmesi riski düşüktür.
  • Ucuz: Cilt bakım ürünleri ve özellikle yüz kremleri ve yağları çok pahalı olabilir. Hint yağı nispeten düşük maliyetlidir ve cilt tenini veya nemini arttırmak gibi benzer özelliklerin çoğunu paylaşır.

cilt

Ayna önündeki adam, yüzünü ve nemlendirici cildi inceliyor.

  • Anti-inflamatuar: Hem hint yağı hem de risinoleik asitin, tahriş olmuş cildin tedavisinde yararlı olmasını sağlayan anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir.
  • Antimikrobiyal: İstilacı patojenleri dışarıda bırakmaya yardımcı olarak cildi bakteri enfeksiyonlarından koruyabilir.
  • Nemlendirici: Hint yağı, cildin nemini korumaya yardımcı olan ve kuru cildi tedavi etmede yararlı olan trigliseritler içerir.
  • Hidrasyon: Hint yağı nemlendirici özelliklere sahip olabilir, bu da cildi nemlendirerek, cilde havadaki nemi çekebileceği anlamına gelir.
  • Temizleyici: Hint yağı içinde bulunan trigliseritler, cildin günlük kirini gidermede yardımcıdır.

kullanım

Cildin tamamen yağ emmesi zaman alabilir, ancak cildin yağın su ile seyreltilmesi yeteneğinin sulandırılması mümkün olur.

Seçtikleri takdirde, insanlar hint yağı veya yerfıstığı yağı gibi diğer yağlarla hint yağıyı seyreltebilirler ve uzmanlar 50/50 bölünmeyi tavsiye ederler.

Yan etkiler

Yüzüne ve boynuna alerjik reaksiyonun neden olduğu kırmızı deri döküntülü banyo aynasına bakan kadın.

Hint yağı bir dizi umut verici özelliklere sahip olsa da, bu iddiaların çoğunu destekleyen bilimsel kanıtların kesin olmadığını ve kanıtların çoğunun bilimsel olmaktan ziyade anekdot olma eğiliminde olduğunu belirtmek önemlidir.

Bunlar genellikle alerjik reaksiyonlarla ilgilidir:

  • Deri döküntüleri
  • şişme
  • kaşıntı

Hint yağına karşı alerjik bir reaksiyon yaşayan herkes hemen tıbbi yardım almalıdır.

Cilt tahrişi ve döküntülerin gelişimi en sık bildirilen yan etkilerdir.

Paket servisi

Hint yağı kullanımı cilt sağlığını geliştirmek için yararlı ve ucuz bir yoldur ve yüz için özel yararları olabilir.

Ancak, bu yararların altında yatan kanıtların çoğu henüz kesin olarak kabul edilmemiştir ve hint yağının tüm faydalarını belirlemek için daha fazla bilimsel araştırma yapılması gerekecektir.

Hint yağı online satın almak için kullanılabilir. Hint yağı nispeten güvenlidir, ancak yüz ve cilt üzerinde hint yağı kullanıp kullanmamaya karar verirken dikkat edilmesi gereken bazı yan etkilere neden olabilir.

Ürün kalitesini temel alarak bağlantılı öğeleri seçtik ve sizin için en uygun olanı belirleyebilmeniz için her birinin artılarını ve eksilerini listeledik. Bu ürünleri satan bazı şirketlerle iş ortaklığı yapıyoruz. Bu da, Healthline UK anlamına geliyor ve ortaklarımız, yukarıda bir bağlantı (lar) kullanarak bir satın alma işlemi gerçekleştirirseniz, bir kısım gelir elde edebilir.

Like this post? Please share to your friends: